Szombaton megtelt Zamárdi (#hellobalatonlelle)

Első alkalommal érkezett Zamárdiba a Balatoni KÖR Gasztropiknikje. A Nagystrandnál felállított rendezvénysátorba a KÖR tagjai étel és italkülönlegességekkel készültek. A rendezvénytér hamar megtelt, így bizonyítva ismét azt, hogy a déli parton is helye van a klasszikus nyári szezonon kívüli, minőségi rendezvényeknek. 

Azt szeretnénk megmutatni Nektek, hogy mit tud a Balaton január 25-én – fogalmazott a #hellobalatonlelle Facebook oldalán közzétett videóban Tóth Balázs. A Balatoni KÖR alelnöke elmondta: a Balatoni KÖR éttermesei, cukrászdái, borászai és nem utolsó sorban pálinkafőzője érkezett Zamárdiba, finomabbnál finomabb ételekkel és italokkal.

Laposa Bence badacsonyi borász, a Balatoni KÖR elnöke pedig arról beszélt, hogy az egész Gasztropiknik-sorozat célja, hogy elérjék azt a közönséget, aki ilyenkor is vágyik minőségi borokra, gasztronómiára. Elárulta: ő is meglepődött azon, hogy milyen szép számmal érkeztek a vendégek Zamárdiba. “Nagy örömmel tapasztaljuk, hogy Zamárdi egy olyan közeg, ahol ez a koncepció jól érzi magát” – fogalmazott.

Vincze Péter Rizapusztáról érkezett és a Tölgyes-kúriát képviselte Zamárdiban. A #hellobalatonlelle-nek elmondta: nem sokan mondhatják el magukról, hogy január 25-én ennyi embert el tudnak vonzani egy rendezvényre. Éppen ezért nagy dicséret illeti Pach Gábort, aki a zamárdi helyszínen tartott rendezvény főszervezője – tette hozzá. Kiemelte: hatalmas lépés, hogy azok a helyi vendéglátók is megjelentek a rendezvények, melyek nem tagjai a Balatoni KÖR-nek.

A gasztronómiai rendezvénysorozat következő állomása, a BalatoniKÖR szőkőnapi Gasztro Piknik Balatonfüreden lesz, február 29-én.