Felújítják Balatonszemes egyik régi szállóját (magyarepitok.hu)

Elkezdődtek a Hotel OTP Balatonszemes átalakításához és fejújításhoz szükséges szerkezetépítési munkálatok az EBH INVEST Kft. kivitelezésében. Az OTP Bank Nyrt. beruházásában a Parti sétány 159. alatt található, működő hotelnél olyan fejlesztéseket hajtanak végre, melyek által korszerű körülmények között tudnak majd komplex szolgáltatásokat nyújtani.

A január 20-i munkaterület-átvételt követően az EBH jelenleg már a bontási és földmunkákat végzi a hotelnél – adja hírül a magyarepitok.hu.

A fejlesztés keretében a hiányzó szolgáltatási elemek biztosítására új épületszárnyakat alakítanak ki, melyek a megmaradó épületrészek korszerűsítésével és a leromlott állagú melléképületek bontásával egy egységes arculatú, modern épületegyüttest alkotnak majd.
Mindezek mellett a hotel környezete is megújul: új burkolt- és zöldfelületeket hoznak létre az új funkciókhoz és megjelenéshez igazítva. Az ingatlanon a közmű-csatlakozások alapvetően megmaradnak, de a telken belüli hálózatokat hozzáigazítják az új igényekhez.

Az üdülő egy közel egy hektáros telken, közvetlenül a Balaton partján található. A főépület egy 54 szobás épületrészből (földszint, 3 szint és felépítmény), valamint egy másik, a főbejárat-recepciónak és az étteremnek is helyt adó földszintes épületrészből áll. A szállodaszárnyhoz nyaktaggal csatlakozik egy könnyűszerkezetes uszodaszárny és az őt kiszolgáló légtechnika gépház. A területen belül még több kisebb földszintes kiszolgáló, illetve tároló melléképület található.