Csopak önkormányzata megvásárolná a helyi BAHART kikötő területét

Ahogyan arról korábban a hirbalaton.hu is beszámolt, profiltisztításról szóló reorganizációs tervet készített a tavaly nyár végén meghatározó állami többségi tulajdonba került Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) új igazgatósága. A dokumentum szerint tervben van egyebek közt, hogy  a 22 közforgalmú kikötő közül négyet, köztük a csopakit bezárnák és eladná területét. Minderre Ambrus Tibor, Csopak polgármestere legutóbbi videoüzenetében reagált.  

Több ingatlanját tervezi értékesíteni, köztük a Csopaki hajóállomás területét is a Balatoni Hajózási Zrt – emlékezettet legutóbbi videoüzenetében Csopak polgármestere. Ambrus Tibor úgy fogalmazott:  „mindannyian érezzük, átérezzük a terület fontosságát, a település életében betöltött szerepét.” Elmondta: minden követ megmozgat annak érdekében, hogy ez a terület olyan maradhasson, ahogy a csopakiak megszerették.

Tájékoztatott arról is, hogy tiltakozó leveleket fogalmazott meg, és ígérettel bír Kontrát Károly kormánypárt országgyűlési képviselőtől atekintetben, hogy képviseli majd érdekeiket. Hozzátette: Bóka István a Balatoni Fejlesztési Tanács elnöke, valamint Balassa Balázs a Balatoni Szövetség részéről is Csopak képviseletében lép majd fel. Azt szeretnék elérni – ha az eladást nem is tudják megakadályozni – akkor elővételi jog bevezetésével vagy más kedvező konstrukcióval az önkormányzat vásárolhassa meg a területet – jelentette ki Ambrus Tibor.