Fejlesztési hullám kezdődhet Balatonszepezden (Szepezdi Tükör)

Balatonszepezd polgármestere az önkormányzati választás kampányában a szepezdi fejlesztési térkép segítségével mérte fel, hogy milyen irányokba és milyen prioritással kell elindulnia. Megválasztása óta az új fejlesztések előkészítésére és a már meglévő projektek továbbfejlesztésére koncentrál a településvezető. A munkának köszönhetően megújulhatnak a strandok, valamint új funkciók is érkezhetnek Balatonszepezdre.  

A Viriuszi Strand felújítására a korábban elnyert összegen felül további ötmillió forintot szereztünk, a MÁV-val megállapodtunk, hogy átadják a központi vasútállomás jelenleg elhanyagolt épületét, amelyet a település céljaira tudunk felújítást követően hasznosítani, valamint lehetőségünk lesz a központi és a szepezdfürdői strand felújítására is – mondta el a Szepezdi Tükörnek adott interjújában dr. Bocskov Jordán polgármester.

Hozzátette: a Rákóczi Fürdőegylet által üzemeltetett strand is új mellékhelyiségeket kap, így reményeik szerint hamarosan minden strandon gyönyörű, korszerű férfi és női mosdók, illetve baba-mama és családbarát helyiségek várják a vendégeket.

Dr. Bocskov Jordán kitért arra is, hogy az infrastruktúra fejlesztése kapcsán is történtek lépések. Előkészítés alatt áll az útfelújítási pályázat. Közösen a szepezdiekkel döntöttek arról, hogy melyek azok az utak, útszakaszok, amelyekkel az első körben kezdeni kell. Emellett folyamatban van a község teljes forgalmi rendjének átvilágítása is, ennek keretében egy szakmai koncepciót vár az általuk megbízott közlekedési mérnöktől.

A másik fontos infrastruktúrát érintő feladatként a közvilágítás korszerűsítését jelölte meg a polgármester. Ehhez kapcsolódóan jelenleg műszaki felmérés zajlik, ennek eredménye május végére várható. Ezt követően pályázati forrást keresnek, amelynek segítségével meg tudják valósítani a fejlesztést.

A polgármester elárulta: a partmenti sétány felújítása összefügg a kerékpárút megújításával, melynek érdekében már komoly lépéseket tettek. Felvették a kapcsolatot a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-vel és a MÁV-val, hiszen a vasút területét is érinti majd a beruházás. A balatoni kerékpárút segítségével a sétányt jelentősen olcsóbban tudják felújítani, ezért fontos a két téma együtt kezelése.

Dr. Bocskov Jordán elmondta: a közeljövőben a fentieken túl szeretnének még több parkolóhelyet kialakítani a vasútállomás környékén, valamint tervezik, hogy létrehoznak egy elektromosautó-töltőállomást is.