A sült hal, a lángos és a palacsinta is hozzátartozik a balatoni életérzéshez, egyiket sem szabad leszólni, viszont fontos, hogy jó alapanyagokból, frissen és jól legyenek elkészítve – fogalmazott Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök tulajdonosa.
Az elmúlt tíz évben nagy utat járt be, és üdítően színessé vált a tó körüli gasztronómia, az igazán csúcséttermeket leszámítva mindent meg lehet találni a vonzáskörzetében. Akár a nyaralás minden napjára juthat egy országos vagy nemzetközi színvonalú étterem, borászat. De nemcsak a vendéglátóhelyek, hanem a színvonalas szálláshelyek, a jó minőségű kempingek és szobakiadók is fontosak, hiszen egy régió akkor lesz vonzó, ha a sokszínűség mindenben megjelenik – mondta Csapody Balázs a turizmus.com-nak.
Szólt arról is, hogy szerinte a Balaton speciális íze és zamata az évszakok változásával jön igazán elő, érdemes tehát mindet megismerni!
Gyerekkorom óta a déli parton élek, a tónak minden arcát szeretem, de a tél az igazi kedvencem. Semmi máshoz nem fogható élmény a befagyott tó jegén a rianások hangját hallgatni, élvezni a mindent körülölelő a nyugalmat, az illatokat. Higgyék el, a téli Balatonnak is különleges illata van!
-fejtette ki.
Csapody Balázs elárulta, a Kistücsök étlapján is vannak olyan tételek, melyeket nem lehet elhagyni. Ilyen mások mellett a szász húsleves, töltött káposzta, kacsacomb káposztás cvekedlivel, harcsapaprikás túrós csuszával, vaddisznóhúsos szélesmetélt, a desszertek közül a madártej, a házi krémes vagy a kávékrém – a klasszikusok egy része a nyitás óta, vagyis több mint 30 éve rajta van az étlapon, és szinte hozzájuk nőtt.
A kísérletező kedvűek a másik, hathetente megújuló étlapunk szezonális alapanyagokból kreatívan készített fogásaiból választhatnak. A harmadik „lábunk” pedig azt a stílust képviseli, amit ma nagyon szeretünk a kényelmes étkezésekben, a kóstolómenüt kínáló Séfszoba. Itt tudjuk megmutatni a közönségnek a régióink igazi ízeit, italkísérettel, beszélgetve a fogásokról, a Balatonról.
-tette hozzá az étteremtulajdonos.