Szallas.hu: idén a Balaton a sláger

Idén nyáron is abszolút sláger a Balaton: a főszezonban a belföldi foglalások 34 százaléka szól ide, így nagyjából 12 százalékpontot nőtt az átlagos foglalási érték az előző évhez képest a Szállás.hu legfrissebb adatai szerint. Az MTI-nek küldött közleményben kiemelik, az augusztus huszadikai hétvége telt házas lesz a Balatonon.

Szigetvári József, az online idegenforgalmi cég vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta: több partnerük visszajelzése alapján 70–90 százalékos a foglaltság júliusban és augusztusban. Az aktív foglalások száma hat százalékkal, az egy főre jutó átlagos foglalási érték éjszakánként négy százalékkal emelkedett 2019-hez viszonyítva. Átlagosan három éjszakára foglalnak a magyarok idén nyáron a Balaton térségében. A legnépszerűbb települések élmezőnyében Siófok, Balatonfüred és Hévíz áll. Őket követi Balatonlelle, Keszthely és Zamárdi.

A top 10-es listán még Balatonboglár, Balatonföldvár, Fonyód és Tihany kapott helyet. A balatoni települések közül a balatonszéplaki apartmanok átlagára a legmagasabb, személyenként és éjszakánként 10 281 forint.

A magyar tenger mellett más belföldi, tóparti települések is keresettek a nyáron. Például a Tisza-tó környékének régiójába idén hat százalékkal több foglalás érkezett, mint tavaly. Emellett pedig a Velencei-tó környéke is igencsak népszerű a nyaralni utazók körében.