Sokszínű kulturális kínálattal telik a szigligeti nyár (InfoRégió)

Szigliget az egész szezonban sokszínű programkínálattal várja vendégeit, a rendezvények a település több pontján szórakoztatják a közönséget.

A várban július elején indult a Hagyományőrző Napok programsorozata, melynek következő eseményére augusztus 28-án kerül sor. Különböző, a magyar történelemhez kapcsolódó fellépők várják az érdeklődőket. A várszínpad az elmúlt hetekben koncerteknek adott helyet: a Margaret Island, Dés László  és a Bagossy Brothers Company vendégeskedett nagy sikerrel. A várban pénteken 11 órától solymászbemutatókat is tartanak egészen a nyár végéig írja az InfoRégió.

Hagyományok szerint folytatódott idén is a szerda esti komolyzenei koncertek sorozata. Korábbi években ennek kizárólag a templom volt a helyszíne, most emellett volt előadás az Avasi-toronynál, a Szentháromságkápolnánál, a sportpálya melletti parkban és a hajókikötő melletti parkban is.

Augusztus 20-át a strandon ünnepli Szig­liget tűzijátékkal. Előkészületben vannak a tradicionális őszi programok, a falunap megtartását szeptember 11-re tervezi az önkormányzat, a pandémia helyzettől függően kerülhet sor az októberi Süllőfesztiválra.