Mit együnk hekk helyett a Balatonnál? (likebalaton.hu)

Tudtad, hogy a hekk halászása során sok delfin is elpusztul? És nem ez az egy érve van Kardos Gábornak arra, miért kell forradalmasítani a balatoni büfék kínálatát. A Balatoni Kör idén is keresi az Év strandételét.

Az infralámpák alatt fonnyadó hekk látványa már egyre kevesebb helyen idézi a 70-es éveket a balatoni strandok büféiben, de a kínálat, hogy szépen fogalmazzunk elég vegyes. A magukat retrónak nevezett büfék között szép számmal akad olyan, aki valóban ehető lángost, sült halat, palacsintát kínál, megjelentek az újhullámos gasztrohelyek is, de bizony még belefuthatunk olyan strandi ebédbe, amit szívesen elfelejtenénk -írja a likebalaton.hu.

Kardos Gábor öt évvel ezelőtt találta ki, hogy megversenyeztessék a balatoni strandbüféket. Olyan strandon fogyasztható ételeket keresnek a Balatoni Körrel a beach food versenyen, amik kreatívak, egyszerűek, jó minőségű, lehetőleg helyi alapanyagból készülnek, és bármelyik strandbüfében elkészíthetők.

A korábbi évek győztes ételei között szerepel kecskesajtos burger, pulled ponty és fish and chips is harcsából, a tavalyi győztes pedig a gofrit és tócsnit formálta egybe. A beach food kezdeményezői nem a lángost és palacsintát akarják száműzni a strandokról, a céljuk az, hogy ezeket jól, jó minőségű alapanyagból készítsék mindenhol.

A cikkfolytatása itt olvasható.