Javában tart a 4. Nemzeti Regatta – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai immár 4. alkalommal rendezik meg a Nemzeti Regattát – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját – áll a társaság a hirbalaton.hu-nak küldött közleményében. A kétnapos családi fesztiválon gazdag, ingyenes programlehetőségek közül tudnak választani a siófoki kikötőbe látogatók. Versenyek, ingyenes koncertek, gyerekprogramok, egészségsziget, valamint a települések különböző produkciói is izgalmas programoknak ígérkeznek szombatra és vasárnapra egyaránt. 

Az idei rendezvény megnyitására a nagyszínpadon egy ünnepélyes megnyitó keretében került sor, melyet sajtótájékoztató követett a Siófok katamarán hajó fedélzetén. Kollár József a BAHART vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az évről-évre egyre sikeresebb nyári szezonnyitó rendezvényen idén 50 település méri össze tudását a vitorlásversenyen és 25 település a sárkányhajó versenyen.

A Vodafone – mint a rendezvény mobiltechnológiai partnere – jóvoltából egy különleges és hatalmas kamion – a Vodafone 5G Truck érkezett, ahol jövőbe mutató technológiákat próbálhatnak ki a látogatók két napon keresztül. Mindez interaktív virtuális kikapcsolódást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Bárki kipróbálhatja, hogy milyen érzés repülni, beszélgethet egy robottal, vezethet a szimulátorszékből egy kisautót és a gyerekeket egy carrera versenypálya is várja.

Az egészségmegőrzés jegyében a vendégek ellátogathatnak az „egészségszigetre”, ahol a Generali szűrőbuszai és a La Roche-Posay ingyenes anyajegyszűrő sátrai állnak a rendelkezésükre állapotfelméréssel. A parton zajló programok mellett sétahajózásra is lehetőség van egész nap. A vásártéren különböző kitelepülő árusok várják az idelátogatókat.

Mindkét nap délutánján és estéjén sztárfellépőket is láthatunk és hallhatunk a nagyszínpadon.