Ejtőernyősök ugrottak a Balaton-partján (honvedelem.hu)

Helikopter, ejtőernyősök, különleges műveleti járművek: katonás szezonnyitó köszöntötte a nyarat a balatonakarattyai Honvédüdülőben, június elsején. Az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ idén nyáron is számos újdonsággal várja az üdülővendégeket. Modernizálták a szállodák szobáinak jelentős részét, valamint a strand környéki kiszolgálóegységeket, növekedett a wifi lefedettség, bővült a kölcsönözhető strandeszközök száma és fajtája, illetve további parkolóhelyeket alakítottak ki.

Az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ szezonnyitó ünnepnapjára kilátogatókat az MH Kaposvár Helyőrségi Zenekar térzenével köszöntötte, majd dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese gratulált a központban szolgálóknak – számolt be a honvedelem.hu.

„A nyári szezonhoz közeledve Piros Ottó ezredes és csapata kisebb csodát tett itt. Modern és rendezett üdülő várja a pihenni, regenerálódni vágyókat. A honvédelmi és haderőfejlesztési program alapja a katona, az ember. Komoly kihívások állnak előttünk, ezeket pedig csakis akkor lehet magas szinten teljesíteni, ha jut idő, és hely a megfelelő minőségű feltöltődésre is” – mondta az altábornagy. A parancsnok-helyettes elismeréseket adott át az MH RKKK azon dolgozói számára, akik a szezonra történő eredményes felkészülés során kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

A szezonnyitó leglátványosabb katonai programja az MH 86. Szolnok Helikopterbázis katonáinak ejtőernyős – ugrása volt, akik a kissé szeles időjárási viszonyok között is a lehető legprecízebben hajtották végre a bemutatót.

A nap folyamán az üdülőbe kilátogató vendégek láthattak például rögbi-bemutatót, különféle tánccsoportokat, hagyományőrzőket, és természetesen hajókázhattak is a „magyar tengeren”.