Idén is szervez jótékony célú árverést a Csopaki művésztelep (MTI/hirbalaton.hu)

Idén is szervez jótékony célú árverést a Csopaki művésztelep nyári tábor, amelynek utolsó napján kiállítják a résztvevők munkáit, és aukciót tartanak az Ökumenikus Segélyszervezet javára – közölte Baska Balázs grafikusművész, filmrendező az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

A táborban festészet, grafika, formatervezés, divattervezés és fotó szak lesz, a táborozók több szakot is kipróbálhatnak az elvonulásra is alkalmas 196 éves alkotóházban – fejtette ki Baska Balázs.

Az idén 22. alkalommal megrendezendő tíznapos táborban sikeres alkotókat próbálnak nevelni.  Ez az alkotótábor olyan fiatalok számára szerveződik, akiket a rajz, festés, képgrafika, tervezőgrafika, divattervezés, képregény és intermédia érdekel, akik amatőrként foglalkoznak ezen művészeti ágakkal, vagy azoknak, akik főiskolára készülnek és a nyári hónapokban kevés lehetőségük van szakmai irányítás mellett dolgozni. A csopaki alkotótábornak nemcsak manuális ismeretszerzés a célja, hanem szakmai, művészeti, művészettörténeti előadások, vetítések, videóanyagok segítik az általános kulturális – vizuális feltöltődést.