Október 6-8.: ismét lesznek hidrobiológus napok Tihanyban

2021. október 6-8 között rendezik meg Magyarország limnológusainak és hidrobiológusainak legnagyobb seregszemléjét, melynek központi témája: „Gyakorlati kérdések és tudományos válaszok a hidrobiológiában”. A rendezvény a magyar hidrobiológus/limnológus élet egyik legrégebbi, 1957 óta létező fóruma, amelyet hagyományosan Tihanyban, a Balatoni Limnológiai Kutatóintézetben tartanak.

 

A találkozó elsődleges célja az édesvizek hidrobiológiai kutatási eredményeinek bemutatása és megvitatása. A Hidrobiológus Napok célja, hogy összefogja a hazai limnológiával, illetve társtudományaival (hidrobiológia, vízi ökológia stb.) foglalkozó élvonalbeli kutatókat, a gyakorlati megoldások területi szakembereit, hogy a magyar hidrobiológia színvonalát tovább emelje, és, hogy a fiatal kutatók és gyakorlati szakemberek új generációja is komoly perspektívát lásson a szakmában.

A 80-100 fős rendezvényt nagy érdeklődés kíséri, egyetemekről, kutatóintézetektől, vízügyi igazgatóságokról, nemzeti parkoktól, megyei kormányhivatalok környezetvédelmi főosztályairól érkezik a hallgatóság.

A három nap alatt 58 előadást hallgathatnak meg az érdeklődők, a vízimadarak magterjesztésétől a vörösiszap katasztrófa vízi utóhatásáig sok minden szóba kerül majd. A konferencia résztvevőinek szavazatai alapján díjazzák majd a legtartalmasabb előadást, és a legjobb fiatal előadót is.

A konferencia a Magyar Hidrológiai Társaság Limnológiai Szakosztálya, az Ökológiai Kutatóközpont, a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet és az MTA Veszprémi Területi Bizottságának közös eseménye.

A részletes program ide kattintva érhető el.