Borkarácsonyfát állított a Balatoni KÖR (veol.hu)

A Balatoni Kör szokásához híven idén is jelképes borkarácsonyfát állított a badacsonyi HegyBorokból és fenyőfa alakban gyújtott fényeket a hegyoldalon.

A HegyBor olaszrizlingből készülő tartalmas balatoni bor, amely a Vinea Balaton második szintje, elsősorban a gasztronómia és a régiós értékesítés számára – írja a veol.hu.

A Vinea Balaton program HegyBor kategóriájának célja a Balaton környéki történelmi szőlőhegyek olaszrizling borainak közös kommunikációja és a helyi eredetvédelmi törekvések előmozdítása. Ezeket a nagyszerű hegyborokat jó szívvel ajánlják a Balatoni Kör tagjai a meghitt ünnepi családi vacsorák alkalmából.

Most azonban megnyitották a Téli Badacsonyt a bornegyedben. Borkarácsonyfát állítottak, fényt gyújtottak és forraltbor-körútra hívtak mindenkit. A badacsonyi borászok és a gasztronómia helyi képviselői együtt ünnepelték a karácsony közeledtét a badacsonyi bornegyedben, azaz a Park utca és a Római út kereszteződésében szombaton este. Megérkezett a Mikulás és adventi mézeskalácsműhely nyílt a Hableányban, forraltbor-körutat rendeztek a bornegyedben, nem csak felnőtteknek. Ünnepi kéknyelű gyöngyöző és kéknyelű csoki bon-bon kóstolón is részt vehettek az érdeklődők, és gesztenye sült a Tilia borvendéglő teraszán a badacsonyörsi Vánkos panzió jóvoltából. A hegyen a fények ágyúdörrenésre gyúltak fel, hogy hirdessék: Badacsony nyitva!