Termelői Advent Badacsonyban

Termelői adventet tartanak vasárnap a badacsonyörsi Vánkosba. A panzió szobáiba ezúttal sajtok, kolbászok, sonkák lapulnak meg és persze a helyi termelők.

(Fotó: Facebook) 

Az 1-es szoba „Kinga kamrájának” ad otthont. Káptalantótiban lévő tanyájukon szabadon tartott csirkék sétafikálnak, a jóféle sonka kolbászt tojást és kecskesajtokat lehet tőlük vásárolni.   A 2-es szobában a kékkúti Levendula Portát találják az érdeklődők. Gomolya, érlelt és parenyica sajtjaikat, házi tejüket amit tejes üvegekben árulnak sokan ismerik a környéken.
A 3-as szobába: Homoky Dorka tokajról érkezik akit már tiszteletbeli badacsonyi csapattagnak tartanak. Dorka fiatal életkora ellenére nagyon szép borokat készít amit el is hoz és megmutat az eseményen.
A 7-es szobába költöznek Pákay Ákosék a badacsonylábdi kistermelői piac megálmodói, akik ezúttal ajándékcsomagok formájában mutatják be milyen sokszínű is terményekben a vidék.
A rendezvény során ezúttal is vetítenek délutáni mesefilmet, a jó hangulatról pedig forralt bor, gesztenye, zsíros deszka
cukrozott alma és hurka-kolbász sütés gondoskodik.