BAHART-ügy: területvásárlásokkal menekült előre Balatonföldvár

Balatonföldvár stratégiai célú terület vásárlásokkal felkészült a partnerségi szerepvállalásra – áll a város honlapján. A tájékoztatás szerint a város elemi érdeke a kikötő és környezetének mielőbbi fejlesztése valamint az, hogy a város első számú turisztikai attrakciója mindenki számára elérhető maradjon, ezért tartózkodással szavazott a BAHART reorganizációs tervére Balatonföldvár város polgármestere. 

A balatonfoldvar.hu oldalra feltöltött tájékoztatás szerint Holovits Huba polgármester szakmai szempontból elfogadhatónak tartja a hatékonyabb működés és a jövőbeli fejlesztések szempontjából a Balatoni Hajózási Zrt jövőbeni működéséhez kapcsolódó tervezett elképzeléseket, ugyanakkor a helyi érdekeket képviselő önkormányzatok számára több mozgásteret biztosított volna, mint például elővásárlási jog az önkormányzatok számára az érintett ingatlanokra.

A földvári a Balaton legnagyobb vitorláskikötője ezért a városvezetés már évekkel ezelőtt stratégiai célú terület vásárlásokat hajtott végre ,azzal a határozott szándékkal, hogy a fejlesztések során a város partnerként működhessen közre a beruházásokban. Ilyen területek között sorolják példaként a kikötő előterét és egykori vízmű telepét.

A Balatoni Hajózási Zrt. reorganizációs tervéről való szavazásról itt olvashat, a Balatoni Szövetség reakciójáról korábban a szervezet elnöke nyilatkozott a hirbalaton.hu-nak, Szigliget polgármesterének véleményét pedig ezen a linken olvashatja.