A fővárosban még zárva a Meatology, de Balatonföldváron sülnek a debrecenik, csülkök, burgerek (diningguide.hu)

A Pataky Péter, Pataky Tibor és Berza Balázs által megálmodott Meatology a kemény munkának, a gondosan választott, kiváló minőségű alapanyagokat előállító tenyésztőknek, termelőknek, a legújabb technológiáknak és az úttörő üzleti modellnek köszönhetően a vendéglátásban hamar népszerűvé vált. A Bazilika és Haris köz után az üzletek sora folytatódott, és 2020 elején beköltöztek modern termelő konyhájukba az Ipar útra, ahol a közétkeztetésben is kipróbálták magukat a Meatology Kantin éttermükkel. Most nyáron pedig már Balatonföldváron ismerheti meg a közönség az Olive Bistro Meatology szimbiózisát.

2020 márciusában már teljesen készen álltak volna a franchise terjeszkedésre is két új belépővel, de jöttek a lezárások és kijárási tilalom. Mivel nyáron sokan a Balatonhoz menekülnek a városi forróság elől,  ezért sokak mellett ők is úgy döntöttek, hogy a vízparton nyitják meg legújabb üzletüket. A balatonföldvári Olive Bistro Meatology egyfajta szimbiózis.

„Az Olive Bistro-t gyönyörű környezetben, Balatonföldvár egyik legjobb lokációján, a kikötő kapujában, egy magántulajdonú villában találjuk. Idén tavasszal bisztróként és kis és delikátesz üzletként szeretett volna megnyitni. Az üzemeltető családban nem voltak vendéglátós ismeretek, ezért a konyhát nem merték bevállalni, végül több jelentkező után ránk esett a választás. Itt nem üzemeltetünk, csak tanácsadóként vagyunk jelen, és beköltöztünk a franchise igényekhez kialakított konyhába. A pálya az övék, a konyha a miénk.”

Meatology Go a balatoni kínálatban
Úgy döntöttek ragaszkodnak a saját bevált koncepciójukhoz. Az alap étlapjuk a Meatology Go dobozaira épül.

„Ezek lettek volna a franchise alaptermékei is, azzal a különbséggel, hogy hozzá adjuk azokat az apró pluszokat amiért megéri betérni, és étteremben élvezni az ízeket. Ez nem azt jelenti, hogy az otthoni boxok ne működnének, csak a vendéglátásban kell hozzá még egy kisebb profi „csíntevés”. De a menün szerepel azért jó néhány olyan tétel is — mint például a fish and chips vagy a borkorcsolya kencékkel kemencében sült lepénnyel — amiket korábban nem kínáltunk Budapesten.”

A teljes cikk itt elolvasható.