Szinte hibátlan az Alsóörsről Veszprémbe vezető új bringaút a Magyar Kerékpárosklub szerint (infostart.hu)

Bejárást tartott a Magyar Kerékpárosklub a Balatonnál, hogy hol tart az Alsóörs–Felsőörs–Veszprém kerékpárút építkezés. Az MKBalaton közösségi oldalán az olvasható, hogy a  szemle során a megyeszékhelyet nem érték el, mert az ottani szakaszt éppen aszfaltozták, így a képekben gazdag beszámoló a 73-as út találkozásig tart.


Az összefoglaló tanulsága szerint a közel 15 kilométeres szakaszon mindenfajta típusú forgalomtechnikai megoldás megtalálható. Találkoztak településen belüli egyoldali, kétirányú kerékpárúttal, két település közötti kerékpárúttal, osztott és közös gyalogkerékpárúttal, nyitott kerékpársávval, kis forgalmul utcákban kijelölt nyomvonallal és mezőgazdasági úttal is.

A Magyar Kerékpárosklub Balaton hozzáteszi: szinte mindegyik megoldással elégedettek, azonban, „amit Alsóörsön, az Alkotmány utcában építettek, teljesen érthetetlen”. Nehezen elfogadhatónak tartják ugyanis, hogy egy kétirányú kerékpárutat építettek az említett szakaszon, annak ellenére, hogy ott szinte semmilyen gépjárműforgalom nincs. „Viszont járda sincsen, majd jó lesz erre a kerékpárút.”- írják.

A cikk folytatása itt elolvasható.