A Balaton körül is ellenőrzik a fagylaltárusokat az adóellenőrök (Magyar Nemzet)

Ezen a héten az adóellenőrök az ország több megyéjében is vizsgálódnak a helyi fagylaltozókban és a vendéglátósoknál. Az Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzési terve szerint Komárom-Esztergom megyében fokozottan ellenőrzik a fagyizókat, ahogy Somogyban és Veszprémben is számíthatnak az ilyen vállalkozások a revizorok felbukkanására.

 

A hatóság emberei ezúttal is elsősorban azt figyelik, hogy a vállalkozások átadják-e vevőiknek a nyugtát, a számlát, bejelentették-e alkalmazottai­kat és megfelelően használják-e online pénztárgépüket.  Adott helyeken szóba kerülhet forgalomszámlálás vagy a készpénzkészlet ellenőrzése is.

A vizsgálódások részleteiről, vagyis a helyszínekről és az időpontokról a hatóság most is részletes tájékoztatást adott saját hivatalos honlapján, az adótraffi­pax elnevezésű tájékoztatási felületen.

A hetente frissülő internetes összesítés korábbi bejegyzéseiből egyébként az derül ki, hogy a NAV folyamatosan követi a gazdasági és más történéseket, ünnepnapokat, társadalmi, turisztikai eseményeket.

Az elmúlt hetek hatósági fellépései közül kiemelhető például, hogy a ballagás időszakában a virágosoknál és az ajándékárusoknál vizsgálódott a hatóság, a turistaszezon kezdetén a fővárosi bulinegyedben tartottak ellenőrzést a revizorok, a múlt héten pedig a szezonális gyümölcsöt – például epret – kínáló árusok működését igyekeztek áttekinteni – áll a magyarnemzet.hu összesítésében.