Elhatárolódott drogterjesztéssel gyanúsított vejétől a balatonszemesi polgármester (24.hu)

A polgármester saját bevallása szerint megdöbbenve értesült a bűncselekményről és kijelentette, hogy annak részleteiről vagy előzményeiről korábban nem volt információja – írja a 24.hu. A portál korábban arról számolt be, hogy egy balatonszemesi egyesület tagjai drogot terjesztettek a Balaton körül az elmúlt 6-7 évben. Közben az is kiderült, hogy a négy ember között, akik ellen eljárás indult és akit őrizetbe vett a rendőrség, ott van E. István is, aki amellett, hogy az érintett Balatonszemes-Balatonőszöd Bűnmegelőzési Egyesület elnöke, a balatonszemesi polgármester veje. 

Takács József, a balatoni település vezetője szerdán levelet írt, amelyben elhatárolódott vejétől, a gyanúsításban szereplő cselekményét mélyen és teljes mértékben elutasítja, és „azt a balatonszemesi becsületes állampolgárok, a lakosság közösségének és személyemnek a megsértéseként” értékeli és elítéli – áll a 24.hu írásában.

A szerkesztőségnek küldött levélben kifejti: a gyanúsított visszaélt nemcsak azzal, hogy családja 2011-ben befogadta lánya férjének, hanem ezzel az aljas cselekedetével is szégyent hozott minden jó érzésű emberre, aki a jog és a bűnmegelőzés területén a törvények tisztelete és betartása szerint él.
A polgármester saját bevallása szerint megdöbbenve értesült a bűncselekményről és kijelentette, hogy annak részleteiről vagy előzményeiről korábban nem volt információja. Sem ő, sem családja nem tudott „E. István aljas és elítélendő magatartásáról és cselekményéről”.

Az elkövető(k) személyek magatartásán nem volt tapasztalható olyan megnyilvánulás, mely a bűncselekmény elkövetésére utalt volna az előző időben. A településen nem tapasztaltam drog szállítására, forgalmazására vagy fogyasztására utaló jeleket, így az eset különösen megdöbbentő és felháborító – idézi a 24.hu Takács József levelét.

A civil szervezet használatában lévő gépkocsi, melyet a rendőrség az eljárás keretében lefoglalt, nem a Polgármesteri Hivatal tulajdona, hanem azt a civil szervezet pályázat útján nyerte el. Az egyesület évente 200 ezer forint támogatásban részesült a képviselő-testület döntése alapján, melynek felhasználásáról működési tevékenysége körében rendszeresen be kellett számolnia.

Takács József bízik abban, „hogy a nyomozó hatóság az ügy részleteit teljes mértékben felderíti és a kiszabható büntetés alkalmazásánál példa értékű ítélettel elrettentő iránymutatást ad arra vonatkozóan, hogy a jövőben ne fordulhasson elő ilyen eset” – írja a 24.hu.