XIX. Gardália Napok Tihanyban – kicsit másképp

Idén november 13. és 15. között rendezik meg a XIX. Gardália Napokat Tihanyban, amely a hagyományostól eltérő, “csendesebb” lesz, új formát ölt a halászlé főzőverseny is – a szervezők tájékoztatása szerint.

 

A közel húsz éves múltra visszatekintő tihanyi Garda Fesztivál idén igazodni kíván a járványhelyzet miatti intézkedésekhez, ugyanakkor valamilyen módon szeretne emléket állítani a balatoni halászatnak.

Elmaradnak a nagyobb tömegeket vonzó programok; a kirakodóvásár, a nagyobb zenés rendezvények, és nem lesz látványsütés sem.

Aki ellátogat Tihanyba november 13. és 15. között, az – bár gardát nem kóstolhat – nem marad halgasztronómiai élmény nélkül. A helyi éttermek színes kínálattal és erre az alkalomra megalkotott menüsorokkal várják a vendégeket. Zenés programokban sem lesz hiány, a falu több pontján tartanak kisebb koncerteket, többféle műfajban. Ismét lesznek túrák, és a családok, gyerekek sem maradnak programok nélkül.

Új formát ölt a népszerű halászlé főzőverseny: ebben az évben az éttermek és a családok, baráti társaságok külön kategóriában indulhatnak. Mindenki a saját portáján főz, és a rendezvény fénypontjaként kiderül, ki nyeri el a „Tihany legjobb halászleve 2020” fődíjat – áll a szervező Tihanyi Legenda Közhasznú Nonprofit Kft. közleményében.