Hivatalos: visszavonták a Balatonaligára tervezett lakópark építési engedélyét

A Miniszterelnökség visszavonta az építési engedélyt, ezzel biztossá vált, hogy nem építik meg a a vízparti betonmonstrumot Balatonvilágoson – közölte a Facebookon Witzmann Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője.

A politikus kifejti: a lakosság és az önkormányzat álláspontját sikerült a kormányhoz eljuttatni, és ennek következtében rekord gyorsasággal került sor a jogszabály módosítására. Hozzátette, hogy sokan ezt már kedden is tényként kezelték, annak ellenére, hogy a korábbi építési engedély még mindig érvényben volt.

Ahogy korábban is írtam, jelentős eredményt értünk el, de az ügy teljes megoldását az építési engedély visszavonása jelentheti.
Éppen ezért szerdán a Miniszterelnökséggel az építési engedély azonnali felülvizsgálatáról állapodtam meg, amelyről Takács Károly polgármester urat is értesítettem. Most pedig örömmel jelenthetem, hogy az ügy végére értünk!
– fogalmazott Witzmann Mihály. Megerősítette: a Miniszterelnökség az építési engedélyt a mai nappal visszavonta,  így már egészen biztos, hogy a komplexum nem épülhet meg!
Ahogyan arról korábban a hirbalaton.hu is beszámolt: Balatonvilágos aligai településrészén, a volt úttörőtábor helyén úgy kaphatott építési engedélyt a hétszintes, 92 lakásos vízparti ingatlan megépítése, hogy a korábban állami tulajdonban lévő, majd tavaly értékesített terület nemzetgazdaságilag kiemelt státuszt kapott. Ez felülírta a Balaton-törvényhez is igazodó  helyi építési szabályzatot, így beépíthetőbbé vált, csökkenhetett a zöldterületek aránya, illetve ellehetetlenült a törvény által előírt part menti sétány kialakításának lehetősége. A 92 lakásos “lakóparkszörny”ellen internetes aláírási akció is indult, amit mára 11 ezren írtak alá.