Várnában mutatkozott be Hévíz

A bulgáriai Várnában mutatta be a közelmúltban Hévíz azokat a lépéseket és intézkedéseket, melyeknek köszönhetően az Európai Fürdővárosok Szövetsége az Innovatív fürdő és gyógyhely desztinációt megillető díjat adományozta a városnak.

Hévíz a közelmúltban nyerte el azt az európai innovációs díjat, melynek köszönhetően a az Európai Fürdővárosok Szövetségének bulgáriai, várnai szekció ülésén bemutatkozhatott. A díjat a Hévíz Tradicionális Kúra, valamint a magánszállásadók számra kidolgozott minőségfejlesztési pályázat kapcsán kapta meg a város. E két fejlesztést, illetve magát a várost mutatta be a konferencián Papp Gábor polgármester és Kepli József János alpolgármester.

A rendezvényen a házigazda Bulgária mellett Portugália, Izland, Románia, Németország, Olaszország és Moldova fürdővárosainak küldöttei voltak jelen. Magyarországot – egyedüliként – Hévíz képviselte. A konferencia résztvevői több minden mellett határokon átívelő programokról és lehetőségekről is kaptak tájékoztatást.

Hévíz polgármestere és alpolgármestere megismerkedett a várnai egészségügyi egyetem munkájával, fejlesztéseivel, szakképzési rendjével. Olyan közös témákat érintettek az egyetem vezetésével, mint a balneológia, az egészségügyi dolgozók helyzete, a képzettség kérdése, a versenyképes képzés megoldása, a külföldi munkaerő áramlás ügye, valamint az orvosképzés. Szó volt az egészségügyi szolgáltatókkal, szállodákkal, utazási irodákkal, fürdőkkel történő együttműködés, illetve a légi járatok közlekedésének lehetőségeiről is.

Kepli József alpolgármester a hévízi tapasztalatokról beszél a konferencián. (Fotó: Hévízi Önkormányzat)eviz
Kepli József alpolgármester a hévízi tapasztalatokról beszél a konferencián.

(11:30)