Nem lesz Harley-Davidson Európai Rally jövőre Balatonfüreden

Nem járultak hozzá a helyi képviselők, hogy Balatonfüred adjon otthont  a Harley-Davidson Európai Rally fesztiválnak jövőre. A rendezvényt évről évre új helyszínen tartják, az elmúlt években Cavallinoban, Barcelonában,  Monte Gordoban, a Garda tónál, Luganoban, Rómában, tavaly a szlovéniai Portoroz városban gyűltek össze a motorosok. A szervezők évek óta próbálják a Balatonra hozni a programot, de ez nem tűnik egyszerűnek.

Balatonfüred hivatalos weblapjának tájékoztatása szerint a Harley-Davidson Európai H.O.G. Rally szervezői keresték meg a várost azzal a kéréssel, hogy 2017-ben, június 8-11. között a településen rendezhessék meg a programot. Dobai Attila az alsóörsi Open Road Fest főszervezője és kollégái évek óta dolgoznak azon, hogy a rallyt a Balatonra hozzák. Bár sok minden szólna a rendezvény mellett, az önkormányzat képviselői aggályaikat is megfogalmazval úgy döntöttek, hogy nem támogatják azt az elképzelést, hogy Füred legyen a a rendezvény helyszíne.

Az érintett helyi vállalkozók, turisztikai szakemberek és a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület is részt vett a szervezőkkel folytatott tárgyalásokon, ők szakmailag támogatták a fesztivál megrendezését.

“A rendezvény által komoly bevételhez jutna a város, illetve a helyi vállalkozások is, ugyanakkor kétségtelen, hogy a várható nagyszámú látogató nagymértékben megterhelné a város infrastruktúráját. Mérlegelni kell az előnyöket és a hátrányokat” – fogalmazott a balatonfured.hu szerint Bóka István polgármester a testületi ülésen.

A képviselők közül többen is aggodalmuknak adtak hangot. Volt, aki a tervezett helyszínt (Gyógy-tér), más a vizes világbajnoksággal egybeeső időpontot kifogásolta, egy másik önkormánzati képviselő pedig azt, hogy a motoros program valószínűleg túl nagy felfordulással járna a reformkori városrészben. Így a testület végül öt igen, három nem és két tartózkodás mellett nem támogatta a rendezvény Balatonfüreden történő megszervezését.

(18:00)