Változott a forgalom rendje Keszthely egyes utcáiban (tvkeszthely.hu)

Keszthelyen több utcában is meglepődhetnek a közlekedők. Több forgalmas útszakaszon forgalmirend-változás lépett életbe. Ezekről a lakosság kérését felülvizsgálva döntött a Városstratégiai Bizottság. Hol lassítókat, hol táblákat helyeztek ki, így a közlekedés a város különböző pontjain teljesen eltér a korábban megszokottaktól.

 

A Keszthelyen közlekedőknek még újdonság a forgalmirend-változás – tudósít a Keszthelyi TV. Óvatosak az autósok a Petőfi – Rákóczi utca kereszteződésében. Már életbe lépett az új forgalmirend Keszthelyen. Az Erzsébet királyné útja és a Petőfi utca kereszteződésében Stop tábla került. A Rákóczi utcával szemben elsőbbsége van az új rend szerint annak, aki a Petőfi utcán közlekedik. Jól látható, hogy sokan rutinból közlekednek. Így van ez a Rákóczi és Kazinczy utca szakaszon, ahol egyirányúvá vált a közlekedés a Petőfi utca irányába. A város másik részén a Vaszary Kolos utcához csatlakozó mellékutcákba elsőbbség adás kötelező táblákat helyeztek ki. Megszűnt a jobbkéz-szabály.

A Honvéd utca  és a Madách utca kereszteződésében korábban elsőbbségadás volt a kötelező, az új rend szerint Állj elsőbbségadás kötelező táblára változott. A Római utcában megszűnt a mobil sebességmérő, a Madách utca és a Sirály utca közötti szakaszra azonban sebességcsökkentő bordát telepítettek.

A Polgármesteri Hivatalban Manninger Jenő polgármester sajtótájékoztatón mondta el, az éves forgalmirend  vizsgálat és a lakosság kérése alapján fogadta el a testület szeptemberben a változást az érintett utcákban. A polgármester kiemelte, hogy a forgalmirend- változások alapjában nem változtatják meg a közlekedést a városban.

“Mégis vannak egyes kisebb utcákban olyan helyzetek, amiket meg kell oldani és az ott élő embereket meg természetesen foglalkoztatja. Sajnos a baleseteket is – hála istennek nem súlyos balesetek de kisebb koccanások rendszeresen előfordultak ezekben az utcákban. Ezért is tárgyalta meg a testület és ezért is hagytuk jóvá természetesen. Ezek mind egyébként ott élő emberek kezdeményezésére születtek, amelyeket aztán megtárgyalt a testület. Természetesen kikértük a rendőrség és a szakhatóságok véleményét.”