Vádemelési javaslat a hajókat fosztogató veszprémi férfi ellen

Egy balatonkenesei kikötőben veszteglő vitorlásból tulajdonított el hajózási felszereléseket és különböző műszaki cikkeket egy ismeretlen elkövető 2019. október vége és november eleje között, és nem ez volt az egyetlen esete.  A balatonalmádi nyomozókkal együttműködve pont kerülhet a nagy értékű lopás ügyének végére – a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint.

 

A beszerzett adatok alapján egy 55 éves veszprémi lakos került a hatóság látókörébe. A feltételezett elkövetővel szemben időközben a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon is nyomozás indult egy, a tetthellyel szomszédos kikötőben elkövetett vitorlás-felszereléslopás kapcsán. A balatonalmádi nyomozók házkutatást tartottak a célszemély által bérelt garázsban, mely során mindkét elkövetésből származó értéktárgyakat találtak. Lefoglalásukkal több, mint egymillió forint kár térült meg.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságon É. Jánost kétrendbeli lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az eljárás során keletkezett iratokat a 2020. július 27-én vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.