Csoda, hogy megúszta a család a vonattal való ütközést Révfülöpön (Fotókkal)

Kész csoda, hogy könnyebb sérülésekkel megúszta az az orosz család, amelyik a tilos fényjelzést nem észlelve kocsijával vonattal ütközött kedden Révfülöpön a Halász utcai vasúti átjárónál – számolt be Bagyó Sándor, a mentésben esetkocsijával résztvevő Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának  (VMSZ) elnöke a a hirbalaton.hu-nak.

“Nem szabadna, hogy csak fényjelzés, és ne félkarú sorompó óvja a biztonságot egy üdülőövezet ilyen frekventált helyén!” – véleményezte.

Tényleg egy csoda, hogy ebből az autóból könnyű sérülésekkel került ki egy háromtagú család (Fotó: VMSZ-média)

Bagyó Sándor beszámolója szerint a révfülöpi kempingből indult haza az az orosz család – egy házaspár és egy hétéves gyermek -, amelyik kocsijával összeütközött az éppen állomásra érkező, ezért lassításba kezdett Kék Hullám nevű vonattal.

Az apa “benézte” a fényjelzést az előtte keresztezéssel is bonyolított átjáróban – a kemping és a 71-es főút közötti szakaszon – , de szerencsére a vonat nem a kocsi oldalát, hanem az elejét kapta el.

A mentésben két mentőautó, valamint a badacsonytomaji és a kővágóörsi tűzoltók vettek részt. A kocsi utasait – bár könnyebb sérülésekkel megúszták – kórházba szállították megfigyelésre. A vonat utasait egy ideig autóbuszokkal szállították tovább. A forgalmi rend már helyreállt.

(Fotók: VMSZ-média)