Újranyit a Kócsag Balatonberényben (turizmus.com)

Csipkerózsika álmából ébreszti fel az 1999-ben bezárt kempinget új tulajdonosa, a Kócsag Kemping Turisztikai Kft. A közvetlen Balaton-parti kemping heteken belül megnyithatja kapuit Balatonberényben.

A közel 20 évig gazdátlanul álló, elhanyagolt területen a közelmúltban komoly munkálatokat végeztek: befejezték a lepusztult épületek bontását, szakember véleményét kikérve kivágták a viharban megsérült, kidőlt és veszélyes fákat, felszámolták a vadkempingezők nyomait, teljesen új áram- és vízvezetékeket fektettek, új közösségi- és szaniterépületeket emeltek. Új recepcióépületet állítottak fel, az egykori stég visszaállításának engedélyezése is folyamatban van -számol be a fejlesztésről a turizmus.com.

A családias hangulatú egység 200 fős kapacitással, telepített lakókocsikkal, három mobilházzal, a – szintén a tulajdonosok érdekeltségébe tartozó – vonyarcvashegyi Balatontourist Park Kemping és Üdülőfaluban már megismert eredeti mongol jurtákkal és gondozott zöld területtel várja majd a vendégeket, 3,5 hektáron.

Jelenleg az utolsó simításokat végzik a közösségi vizesblokkon, a kemping reményeik szerint néhány héten belül újra megnyithatja kapuit.

Lesz büfé, kerékpár-kölcsönzési lehetőség, kerti sakk és lengőteke nyújt kikapcsolódási lehetőséget. A jövő évtől játszótér kialakítását, valamint a gyermek és az ifjúsági korosztály számára közösségi foglalkozások bevezetését tervezik.