Kárpát-medencei magyarok virtusvetélkedője Balatonszárszón (origo.hu)

2019. augusztus 11-én, vasárnap lesz a Kárpát-medence magyarlakta településeinek virtusvetélkedője Balatonszárszón. Az ingyenesen megtekinthető hagyományőrző sportverseny látványos szórakozást ígér a dél-balatoni település központi strandjának vendégei számára – írja az origo.hu.

Az idén XXVI. alkalommal megrendezésre kerülő hagyományőrző sportversenyen a határon innenről és túlról érkező csapatok többek között saroglyatartásban, petrencés rúd tartásban, autógumi-hajításban, zsákcipelésben, traktorhúzásban mérik össze erejüket.

A harci virtusról lövészettel, dobócsillag és kés célba dobásával adnak számot. Lesz csúszókorong, bűnmegelőzési és KRESZ feladatok, de várhatóan a traktorhúzás és az óriás sítalpas váltó lesz a fő attrakció. Kora délután, katonai közelharc- és kézitusa-bemutatót követően, a versenyt díjkiosztó zárja.

Az MTTOSZ, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és Magyar Autóklub közös sportvetélkedőjének célja megóvni, megmutatni falusi sporthagyományainkat, ápolni nemzeti összetartozásunkat, erősíteni a Kárpát-medence magyarlakta településeinek kapcsolatait.

A versenyről további részletek itt találhatóak.