Újabb tereket nyitott a keszthelyi majormúzeum, bővült a látványtár (likebalaton.hu)

A keszthelyi Majormúzeumban az eddigi gazdag kínálat mellett két új, eddig nagyközönségtől elzárt tér is vár téged, ahol a korabeli kocsikat és pazar szőlészeti eszközöket láthatsz – írja a likebalaton.hu.

A Georgikon Majortörténti Kiállítóhely új gyűjteménytárát a régi juhhodályban találhatod. A keszthelyi filiáléban azok a gyűjteményi tárgyak kaptak helyet, amelyek nagyobb helyigényű mezőgazdasági eszközök, gépek. A Látványtár az elmúlt időszakban két új attrakcióval bővült. A fogatolt járművek és a szőlészeti és borászati eszközök kaptak külön bemutatóhelyet az eddig a látogatóktól elzárt területen.

A présgyűjtemény az új látványtári egység új eleme, szőlő és más gyümölcsök feldolgozásának eszközeit láthatod, nem csak Zala vármegyéből, hanem az ország egész területéről. Fából készült borprések, borsajtók és hatalmas bálványos prések töltik meg a teret. Ez utóbbit egyetlen fa törzséből faragták ki, az itt látható eszközök az 1700-as évek végéből származnak. Szüretelő kádak, almaprések között sétálhatsz – olvasható a portálon.

A cikk folytatása itt található.