Új vezető a Veszprémi és a Tapolcai Rendőrkapitányság élén (police.hu)

Június elsejétől Loránd György a Tapolcai Rendőrkapitányság, Rausz István a Veszprémi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője. 

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2019. június 1-jei hatállyal Loránd György rendőr alezredest, az Ajkai Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának vezetőjét bízta meg a Tapolcai Rendőrkapitányság kapitányságvezetői feladatainak ellátásával. Ezzel egy időben Dr. Balogh János rendőr vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány Rausz István rendőr ezredest, a Tapolcai Rendőrkapitányság korábbi vezetőjét a Veszprémi Rendőrkapitányság kapitányságvezetői beosztásának ellátásával bízta meg.

A kiegyensúlyozott közbiztonság megteremtése a fő cél a nyári szezonban mind a Balaton, mind a Velencei-tó esetében, ugyanis a turisták körében ez szerepel a második helyen a nyaralási célpontok kiválasztásakor – ezt már az Országos Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi főosztályának vezetője, Lakatos Tibor ezredes mondta a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság  csütörtöki turisztikai idénynyitó értekezlete után. Kiemelte: az érintett rendőr-főkapitányságoktól koordinált rendőri feladatteljesítést várnak el, amelynek legfontosabb eleme a bűn- és balesetmegelőzés. Idén a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság koordinálja a Zala, a Somogy, a Veszprém és a Fejér megyei rendőrség szakmai munkáját.