Mesés ajánlattal kínálja a nyarat Balatonszárszó (sonline.hu)

Fedett termelői piaccal gyarapodik és szabadstrandjait is fejleszti Balatonszárszó. Még javában tart a munka, ám bíznak benne, hogy június közepére elkészülnek a fedett árusítóhelyek. Emellett színes programokkal készülnek a nyárra központi strandon és tartalmas előadásokkal töltik meg a Csukás Színházat is. 

Fedett piacot építtet az önkormányzat, mely a szárszóiak mellett a környező települések termelőinek is lehetőséget ad majd portékáik árusítására.

“Eddig is sokan elhozták ide a termékeiket, de úgy hiszem, a jövőben még népszerűbb lesz ez a hely” – mondta a sonline.hu-nak  Balatonszárszó polgármestere. Igazi termelői piacot fogunk működtetni, mely kiszolgálja majd a szárszóiakat és az üdülőket is – tette hozzá Dorogi Sándor.  A településvezető kifejtette: úgy látják, hogy van igény a jó minőségű, friss portékákra, éppen ezért alapvető élelmiszerek, zöldség, tojás, méz, gyümölcs is kapható lesz.
Az önkormányzat 50 millió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a piac megépítésére, ám 20 millió forintot még hozzátettek a költségvetésből. Így egy 12 autónak helyet biztosító parkoló is megépülhet a piac mellett. Szezonban minden nap nyitva tartanak majd.

Két szabadstrandjára összesen 150 millió forint pályázati támogatást költhet el az önkormányzat. Egyebek mellett felújítják a mosdókat, új vízilépcsőket helyeznek el, térköves burkolatot készítenek, napelemes kandelábereket is kihelyeznek. Felfújható vízi játékokat kapnak a gyerekek, és vezeték nélküli internet is elérhető lesz a strandokon.

A polgármester szerint alig találni már szabad szálláshelyet a nyárra Balatonszárszón. Ahogy a korábbi években, úgy az idén is mesés ajánlattal készülnek: Süsü Szárszón nyaral címmel hirdették meg a nyári és őszi szárszói programsorozatot. Színes programokkal készülnek a központi strandon, tartalmas előadásokkal töltik meg a Csukás Színházat, melyet a névadó meseíró is gyakran felkeres – írja a sonline.hu.