Új programsorozat indul madárbarátoknak és természetjáróknak

 „Balatoni madarászkör” néven indít egész éves programsorozatot a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Dél-Balatoni csoportja. Az első alkalom, ahol találkozhatnak a madárbarátok, a január 18-ai balatonfenyvesi túra.

A profi madarászok rövid túrák, könnyű séták során szeretnék megismertetni az érdeklődőket a Balaton rendkívül fajgazdag, sokszínű élővilágával. Minden hónapban más-más élőhelyen zajlik majd a nézelődés a tó körül – olvasható a helyi csoport közösségi oldalán.
„Megismerkedünk a nyaralóövezetek lakóival, a nyílt vízen telelő madarakkal, felfedezzük a berkek és az öreg erdők madárvilágát”- áll a beharangozóban.
A program laikusoknak és szakmabelieknek egyaránt ajánlott, kicsik és nagyok számára egyaránt könnyen teljesíthető, a barátságos túravezetők sokat mesélnek majd a helyszínekhez és a megfigyelt fajokhoz köthető hasznos tudnivalókról, érdekességekről- ígérik a szervezők. A résztvevőket ismeretterjesztő füzetekkel, fajlistákkal látják el, ezek segítségével a látogatók könnyen feljegyezhetik az év során látott fajokat.
Az első túrát Balatonfenyvesre hirdették meg január 18-ára. Találkozó a Balatonfenyvesi vasútállomás parkolójában 10 órakor. A 4 km hosszú és 2, 2 és fél óra időtartamú séta útba ejti a fenyvesi kikötőt, a partot, illetve a nyaralók közötti utcákat, ahol mód nyílik és megismerni a település meglepően sokszínű madárvilágát. A túra keretein belül számos egyéb madárfaj mellett a remények szerint összejön a találkozó az idei év madarával az erdei fülesbagollyal, melyet jó eséllyel látni lehet a séta során.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött melyet az mme.delbalaton@gmail.com email címen tehetnek meg.