Új balatoni rendezvény: Sörsétány Hévízen

Július 15-18 között első alkalommal lesz Sörsétány Hévízen, ahol válogatott cseh kézműves sörök, kirakodóvásár és koncertek várják az érdeklődőket négy napon keresztül Hévíz sétáló utcájában – a település polgármesteri hivatalának tájékoztatása szerint. 

A rendezvény ingyenes, és védettségi igazolvány nélkül látogatható.

A rendezvény nulladik napja július 14-e, amikor is 15 órától már megnyitnak a sörcsapok. Ugyanezen a napon 18 órától a Festetics téren szabadtéri zenés koncertfilmvetítés alapozza meg a hangulatot. Júliusi 15-én délutánra megérkeznek a kézműves árusok, akiknél gyantaékszerek, textilképek, fazekas- és bőrdíszműves termékek vagy a gyermekek örömére faragott fajátékok is várják új gazdáikat. A gyermekek sör helyett egy helyi specialitást, a Csizmás málnaszörpöt kóstolhatják meg.

A sörsétányon különleges cseh kézműves csapolt söröket kínálnak a résztvevőknek. 30-40 féle sörvariációból lehet válogatni.

 

Családi programok

A gyermekeket csütörtökön délután 16:00 órától már várja a fajátékpark, pénteken 17:00 órától és vasárnap 10:00 és 12:00 között pedig a Tourinform Iroda kertjében (Rákóczi u. 2) Ugrifüles játszóházban merülhetnek bele a kalandokba.

Szombaton 10:00 és 18:00 óra között interaktív gyermekprogramok kerülnek megrendezésre a Moll Károly téren a Virgonckodókkal: Buborék játszóház, Oroszlánbarlang kincse – szabaduló szoba.

Vasárnap 17:00 és 18:00 óra között gyermekműsor a Harisnyás pipikkel szórakoztatja majd a kisebbeket.

A felnőttek pénteken 17:30-18:30 között sörös játékokon vehetnek részt. Szombaton ugyanebben az időpontban Reischl sörház „Sör Ki Mit Tud” versenyén lehet próbára tenni a sörrel kapcsolatos tudásukat.

 

Buli és koncert

Esténként 18:00 és 19:00 óra között koncertek várják az érdeklődőket a város sétálóutcájában.

Július 15-én a Babos Piller Jazz Duó és Schmidt János lépnek fel. 19:00-23:00 óra között Retro Disco a Festetics téren DJ Beloval.

Pénteken hegedűvel és zongorával a Full Live Duo előadását továbbá a szaxofonos Szinusz koncertje lesz hallgatható. 19:30-kor Tangóharmonika show, majd 21:00-23:00 óra között a buliról Németh Fanni zenekara gondoskodik.

A szombati nap Jónás Leonard játszik pianon és Sajcz Gábor harmonikán, este 20:30-tól Night Session bulikoncert.

Vasárnap az utcazenét Fidelis Brass Band és Takács Precussion Group adja, az est zárásaként pedig a Helios zenekar zenél.