Egy hetet csúszik a tulipánszüret Kőröshegyen

Idén a dél-balatoni Kőröshegyen, igazodva az időjáráshoz, a korábbi tervekhez képest egy hét csúszással,  április 15-25 között tartják a tulipánszüretet, minden nap 9-17 óra között. A szokásos programok (kézműves foglalkozás, csokorkötő sátor, kisállat simogató) elmaradnak, csak virág szedhető – olvasható a Kőröshegyi Levendulás birtok Facebook oldalán.

 

A közösségi oldal beszámolója szerint a tavalyi összefogásnak köszönhetően idén áprilisban körülbelül 258 ezer tulipán bont szirmot Kőröshegyen. A helyszín egy autentikus gazdaság, tágas zöldterületekkel. Ajánlott a váltócipő, esős napokon a gumicsizma. Pórázon kutya is bevihető. lesz palántavásárral és helyi, kőröshegyi levendulából készült kézműves termékek.

A szabadtéri gazdaságban minden feltétel biztosított a lehető legbiztonságosabb vásárláshoz: maszk; kézfertőtlenítő, kézmosópont; hatalmas nyitott terület.

Megközelítés: Budapest ~125 km | Siófok ~25 km | Balatonföldvár ~2,5 km (Kőröshegyen, a Dózsa György útról a Flekken csárda mellett bekanyarodva egy keskeny murvás út végén található a gazdaság és a parkolók. Az út ki van táblázva, parkoló van a bejáratnál, buszmegálló közvetlenül a murvás út elején található.)

További információk a Kőröshegyi Levendulás közösségi oldalán.