Megújulva nyílt meg a gyenesdiási termelői piac (zaol.hu)

Megújulva nyílt meg a gyenesdiási Termelői Piac szombaton. A pályázati forrásból megvalósuló fejlesztéseket Gál Lajos polgármester sajtótájékoztatón ismertette.

Hagyományosan tavasztól – őszig tart nyitva a helyi termelői piac, de a megvalósult fejlesztések akár a hosszabb működést is lehetővé teszik. Az árusítóhelyen nagy számban találhatóak biotermékek, helyi termények és kézművesek portékái, s vendéglátóhelyek is kínálják finomságaikat. A piac infrastrukturális fejlesztését 21 millió forintos pályázati támogatással valósította meg az önkormányzat – írja a zaol.hu.

Növelték az árusítóhelyek számát. Több mint 30 árusítóasztalt sikerült beszerezni. Megoldották a terület téliesítését. A szennyvízhálózat megújult és a csatornavezeték kicserélődött. A járófelület is átalakult – ismertette Gál Lajos. A polgármester szólt arról is, hogy az eddigi hulladékgyűjtőket zárt hulladéktárolóra cserélték és bevezették a szelektív gyűjtést.A piactér feletti új ponyva pedig nagyobb a korábbinál.

A piac rendezvényeknek is otthont ad. Ezekre is készül a település a későbbi lehetőségek függvényében. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a hagyományos zenei és szórakoztató programok és fesztiválok mellett a művelődési intézmény új igazgatója újdonságokat is tervez.