Tíz éves lett a sikeres Éltető Balaton-felvidék Egyesület (veol.hu)

A hagyományos évzáróval együtt fennállása tizedik évfordulóját ünnepelte az Éltető Balaton-felvidék Egyesület a napokban a sümegi Hotel Kapitányban. Az egyesület tíz éve, hatvan település önkormányzatával, civil szervezeteivel és vállalkozóival együttműködve kezdte tevékenységét a Balaton-felvidék fejlődéséért. Mára több mint száz védjegyese, közel háromszáz tagja van.


Az egyesület elnöke, Rédei Zsolt szerint sok minden történt a tíz év alatt.

– Amikor 2008-ban megfogalmaztuk a vidékfejlesztési stratégiánkat, annak lényege az volt, hogy az egyéni projekteket valósítsuk meg. Azok jelentős részéből mára valóság lett. Ha valaki végigmegy a Balaton-felvidéken, lépten-nyomon Éltető Balaton-felvidékért Egyesületi tagba, védjegyes szolgáltatásba, termékbe botlik. Eljutottunk oda, hogy rendkívül széles bázisunk alakult ki, megtisztelő és nagy öröm, ha azt halljuk egymás között, hogy mi éltetősök vagyunk – mondta az elnök, és azt kívánta, hogy az elmúlt tíz év egy alapot jelentsen.

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő gratulált az egyesület értékes munkájához és a Bakony Expó nagydíjához.

– Az elismerés azt bizonyítja, hogy az elmúlt tíz év alatt sok mindent letett az asztalra az egyesület. A jövőt biztosítják a jó programok és ha jól szervezettek azok. Évek óta emelkedik a Balaton-felvidékre érkező turisták száma, nem elérhetetlen cél négy évszakossá tenni a Balatont. Az összefogás ki tudja billenteni a vidéket a szezonalitásból – mondta Fenyvesi Zoltán.

Sövényházi Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei elnöke arról beszélt, hogy magáénak érzi az egyesületet.

– Kapolcson 2010-ben találkoztam először az egyesülettel, tudtam, hogy jó helyen vagyok, hiszen emberség, közvetlenség, pozitív energia áradt a vezetőség tagjaiból. Éreztem, hogy ezen a 60 településen meg lehetne váltani a világot – mondta Sövényházi Balázs.

Kocsis Adrián, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkárság stratégiai főosztálya vidékfejlesztési osztályának referense úgy fogalmazott, hogy a jubileum arról tesz tanúbizonyágot, hogy a térségben van együttműködés, sikeres a munka. Az irányítóhatóság részéről elmondhatja, hogy az egyesület az egyik legkiemelkedőbb akciócsoport az együttműködés és a megfelelő kommunikáció szempontjából egyaránt.

Győrffy Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökének ünnepi gondolatait tolmácsolva gratulált a tíz évhez.

– Jó hírnévnek örvend az egyesület, amelynek tagjai tele vannak energiával, energikus emberekkel. Erről szól a vidékfejlesztés, amelynek célpontjai azok, akik ehhez a közösséghez tartoznak. Ők, akik a vidékfejlesztést eszmei síkról lehozzák a gyakorlatba. Gratulálok, hiszen ehhez elhivatottság kell, mindennapos fáradhatatlan munka. Példájukkal elöljárnak – mondta Győrffy Balázs.

A veol.hu híradása itt olvasható.