Szüreten ismerkedtek a Tagyon-hegy értékeivel (veol.hu)

Háromszáz résztvevővel, először és hagyományteremtő szándékkal szervezte meg a Nyílt szüretet Tagyon-hegyen nemrég a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája és a Stipendium Hungaricum Mentorprogram.

A szervezők egyebek mellett elmondták, céljuk az, hogy a Magyarországon a Stipendium Hungaricum ösztöndíjjal tanuló hallgatók részesei lehessenek egy hagyományos szüretnek, megismerjék a méltán híres magyar borok készítését, megtapasztalják a Balaton-felvidék egyedi íz világú gasztronómiáját, és vendégszeretetét. Ehhez a Tagyon-hegyen működő öt, kitűnő borászat magas szintű munkája, és egy szabadtéren berendezett művészeti galéria adott különleges helyszínt.

-Ezt a csodálatos hegyet és térsége értékeit most kezdik felfedezni az emberek. Nekünk is izgalmas kihívást jelentett megszervezni a nyílt szüretet e varázslatos területre, amely iránt háromszázan érdeklődtek, mondta Janzsó Ádám, a szervezők képviseletében. Azt ígérték, hogy nem az utolsó ilyen esemény volt, és számos tervvel vágnak neki a következő évnek, hogy minél többen megismerhessék a terület egyedi értékeit és azt a sajátos életérzést, amit csak idelátogatók érezhetnek igazán – írja a veol.hu.