Nagyszabású Szüreti Mulatság Zánkán

A nyár közepével Zánka az első települések között volt, ahol megindult az idei balatoni borfesztivál-szezon. Most hétvégén, október 19-én pedig megtartják a hagyományos és hagyományőrző szüreti felvonulást és mulatságot a községben. 

“Közhírré tétetik, hogy 2019. október havának 19. napján Szüreti Mulatság és Felvonulás tartatik Zánkán, melyre mindenki elvárattatik, meghívattatik.” – olvasható az esemény Facebook bejegyzésében.  “A déli harangszó után két órával indulnak a dalia legények és a szép menyecskék, hogy az esti bálra mindenki kedvét megteremtsék. Díszítsék hát a kocsikat, traktorokat, no meg saját magukat díszes maskarába, és jöjjenek a Szüreti Felvonulásra, és a Bálba!” – áll a felhívásban.

A díszes felvonulás 14.00 órakor indul a zánkai Lovardától, ahol az érdeklődők találkozhatnak lovasokkal, fellép a Zánkai Gyermek Táncegyüttes, a Magyar Tenger Népdalkör, a Bokafogó Táncegyüttes, a Zánka Színjátszókör, a balatonfüredi Reformkori Hagyományőrzők valamint a Nyúli Sporttwirling és Mazsorett Egyesület.

A felvonulás után Aradi Tibor zenés humoros műsora várja a vendégeket a Faluházban. Vacsorát 750 Ft-os támogatójeggyel lehet igényelni, mely a helyszínen megvásárolható. Az utcabál hangulatáról Borda Lajos gondoskodik. Rossz idő esetén a műsorok 16 órakor kezdődnek a Faluházban.