Szombaton a Balatoni KÖR megmutatja, mit tud egy fesztivál télen Zamárdiban

A Balatoni KÖR borászai, éttermesei, cukrászdái és pálinkafőzői ezúttal Zamárdiban mutatják be a Balaton ízeit, valamint azt, hogy a Balaton Télen Nyáron Menő. A Gasztropiknik Sorozatuknak 2020 január 25-én először lesz helyszane Zamárdi (szabadstrand, Margó Ede sétány 14.), ahol a programok 12.00 órától kezdődnek, és estig tartanak – Tóth Balázs alelnök tájékoztatása szerint.

Nemcsak a Balatoni KÖR taglétszáma nő évről évre, de a GasztroPiknik sorozatok helyszíneinek száma is. “Zamárdi teljesen új helyszín, szeretnénk megmutatni, hogy nemcsak a nagy nyári fesztiválok idején, de a nyugalmasabb téli időszakban is népszerű Zamárdi” – mondta Pach Gábor, az esemény egyik főszervezője, a Fenegyerek Pálinka tulajdonosa.

A rendezvényen a finom ételeken és italokon kívül egész nap élőzene, gyermek játékok és egy szelfi pont is várja a Balaton parti fűtött sátorba érkezőket. A Balatoni KÖR tagjain és a helybéli vendégeken kívül jelen lesz  a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának diákjai is, akik szintén egy különleges menüsorral készülnek. “Nagyon fontosnak tartjuk a fiatalok képzését, folyamatban van egy új szakképzés kidolgozása, aminek keretein belül leginkább a tóparti vállalkozások munkaerő-piaci igényére fókuszálnánk” – mondta Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja, aki a Balatoni KÖR tiszteletbeli tagja is egyben. 

 A szervezők abban bíznak, hogy az elmúlt évek tapasztalatait felhasználva a sok programnak és egész évben nyitva tartó helyek gyarapodó számának köszönhetően egyre népszerűbb lesz az egész éves Balaton.

 A BalatoniKÖR GasztroPiknik Sorozat további helyszínei:

  • február 29. Balatonfüred
  • március 21. Köveskál
  • május – GasztroPiknik a kompon

 

Idén 5 éves a Balatoni KÖR

Az idén 5 éves Balatoni KÖR a régió gasztronómiájának minőségi megújulásáért leginkább elkötelezett vendéglátósok összefogásaként jött létre. Tagjaik között – akik mind az egész éves Balatonért dolgoznak – van helyi étterem, cukrászda, pálinka főző, borbár, és több borászat is. Az egyesület fő mozgatórugója az összefogásban, közös gondolkodásban rejlik. Minőség – Hitelesség – Egész éves nyitvatartás – ez a Balatoni KÖR tagjainak három legfőbb üzenete.