Színházi előadás közben csaptak fel a lángok – ellenőrző gyakorlatot tartottak a tabi Zichy Mihály Művelődési Központban

Elektromos zárlat okozott tüzet a tabi Zichy Mihály Művelődési Központ alagsorában – ez volt annak az ellenőrző gyakorlatnak a feltételezése, melyen a tabi önkormányzati tűzoltók felkészültségét tették próbára a több szintes létesítményben.

A feltételezés szerint az intézményben színházi előadást tartottak kétszáz nézővel, amikor a tűz keletkezett. Az alagsorból a színpad felé terjedő füstben a létesítmény dolgozói azonnal megkezdték a vendégek kimenekítését. A riasztott egységek közül elsőként helyszínre érkező tabi tűzoltók vizsgálták át az alagsort, a rossz látási viszonyok miatt kötélbiztosítással. Két sérültet találtak. Az időközben megérkező siófoki hivatásos tűzoltók a színpadról mentettek ki egy ájult személyt. Gyors és szakszerű együttes beavatkozásnak köszönhetően azonban a lángok nem terjedtek át a felsőbb szintekre. A gyakorlat végrehajtását megfeleltre értékelték az illetékes szakemberek – tájékoztatta a hirbalaton.hu-t a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

(11:15)