Sümegi Püspöki Palota tárlata lett az Év kiállítása (veol.hu)

A Sümegi Püspöki Palota Mennyei ügyek című tárlata lett az Év kiállítása 2022-ben – tájékoztatta a nagyközönséget az intézmény hivatalos közösségi oldalán. Mint írták, ennél szebb szülinapi ajándékot nem is kívánhattak volna az éppen egy éve megnyitott kiállításuk kapcsán.

 

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület által alapított szakmai díjakat a napokban adták át Budapesten, a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumban olyan muzeális intézmények kiállításai számára, amelyek kiemelkedő minőséget képviselnek az újszerűség, a közönséggel való kapcsolatteremtő és kommunikációs képesség, a tudományos felkészültség és a kreativitás vonatkozásában – írja a veol.hu.

A négymillió forint bekerülési költség feletti kategóriában rendhagyó módon három elismerést osztottak ki idén, a három díjból az egyiket a Sümegi Püspöki Palota Mennyei ügyek című kiállítása kapta, amely színvonalas tárgyi anyaggal, közérthető, befogadható szövegekkel, változatos szövegbeli, képi közlésekkel és új infokommunikációs megoldásokkal fogadja a nagyközönséget.

Magát a tavaly megnyitott állandó tárlatot dr. Nagy Veronika és Gaylhoffer-Kovács Gábor kurátorok álmodták meg, majd egy elkötelezett csapattal dolgoztak a megvalósításán, míg egy hosszú és küzdelmes munkafolyamat után nyitották meg látogatók számára tavaly ősszel.