Sokszínű orgonaestek a Balatonon (fidelio.hu)

2014-ben álmodta meg Teleki Miklós, Artisjus-díjas orgona- és zongoraművész a Majestic Sounds orgonahangverseny-sorozatot, hogy a balatoni közönség kiváló előadókat hallgatva feltöltődhessen. 2021. július 26. és augusztus 17. között, Balatonbogláron és Siófokon nyolc koncerten várják az érdeklődőket igazi kikapcsolódást kínáló műsorral.

 

Az első, hévízi helyszín mellett 2015 óta már Balatonboglár és Siófok is otthont ad nyári Majestic Sounds orgonaesteknek. A fellépők köre igen széles: a jól ismert művészek mellett mindig találkozhatunk pályakezdőkkel, és fontos szempont, hogy a környéken élő előadókat is hallhassa a közönség. Az elmúlt hét évben közel ötven művész kapott felkérést csak e két utóbbi helyszínen.

Siófok egyik szép és jellegzetes épülete a Fő tér közelében álló neoromán stílusú Sarlós Boldogasszony plébániatemplom, melyben a régió egyik legnagyobb hangszere, egy három manuálos Paulus orgona kapott helyet.

A Bauhaus stílusban épült Szent Kereszt Felmagasztalása templom liturgikus és zenei életét pedig egy két manuálos, a templomtér jellegéhez tökéletesen illeszkedő BKM orgona szolgálja Balatonbogláron.

A teljes cikk, illetve programkínálat itt található.