Sikeres volt a kempingszezon a Balatonnál (vg.hu)

 

Kevesebb kempinggel ért el 1,7 milliárd forintos, a tavalyi bázishoz korrigálva 13 százalékkal több bevételt a Konzum Nyrt.-hez tartozó Balatontourist. A növekedés egyebek között a belföldi vendégforgalom átlag fölötti, 6,8 százalékos bővülésének köszönhető.

A turisztikai rekordokat író, kiemelkedő eredményeket hozó 2017-hez képest is nagy jelentőségű, hogy a Balatontouristhoz tartozó társaságok az idén 1,6 százalékkal tovább növelték vendégeik számát, és azt többszörösen meghaladóan a szállásdíj-bevételüket- tájékoztatta a Világgazdaságot Nagy Gábor. A társaság ügyvezetője rámutatott arra is, hogy a Balatontourist sikeres szezont zárt, idei szállásdíj-bevétele várhatóan meghaladja az 1,4 milliárd forintot, a teljes bevétele pedig az 1,7 milliárdot.
A növekedés többek között a belföldi vendégforgalom átlag fölötti, 6,8 százalékos bővülésének köszönhető: az áprilistól szeptemberig tartó szezonban tíz vendégből már hat magyar volt. Ez a jövőre nézve is biztató tendencia- hangsúlyozta az ügyvezető.

Érdemes azt is kiemelni, hogy a vendégéjszakák esetében a mérleg továbbra is a külföldiek javára billen. A más országokból érkezők átlagosan kétszer annyi időt – 5,4 napot – töltöttek el a Balatonnál, mint a magyarok.

A lap megjegyzi, a németek őrzik vezető helyüket, a külföldi vendégéjszakák több mint harmada után ők fizettek. Mögöttük a hollandok és a dánok következnek. Térségünkből főként csehek és lengyelek érkeztek, a lengyel vendégéjszakák száma az átlag felett, 3,9 százalékkal emelkedett.

A forgalom és a bevétel növelése nem sikerült volna az intenzív fejlesztések és a kényelmi szolgáltatások bevezetése nélkül, miközben máris érzékelhető annak az eredménye, hogy a Balatontourist a hazai szakkiállítások és vásárok mellett főbb küldőpiacain, így Németországban, Hollandiában, Dániában, Lengyelországban, Csehországban és Ausztriában is célzottan reklámozza szolgáltatásait. Az idén bevezette az online foglalás lehetőségét, és kedvezményekkel honorálja a többéjszakás ott-tartózkodást. A társaság idén csaknem százmillió forintot költött fejlesztésekre: felújíttatta és bővíttette a vízi csúszdát Balatonfüred leglátogatottabb tóparti kempingjében, ugyanott új wakeboardpályát építtetett.