Kitüntették a balatoni táborban angyalrituálét szervező polgárőr vezetőt (24.hu)

Az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége a polgárőrség érdekében végzett áldozatos munkájának elismeréséül Szent László Érem kitüntetésben részesítette Horváth Róbertet, az OPSZ ifjúsági, sport és karitatív alelnökét, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnökét.

Horváth Róbert az október 23. alkalmából tartott díszünnepségen kapta meg a vezetőség magas elismerését, miközben már hetek óta gyűrűzött körülötte a botrány, és az elnökségnek is belső vizsgálatot kellett elrendelnie a polgárőrség gyerektáborában megtartott ezoterikus vallási szertartás miatt.

A 24.hu nemrég számolt be arról, az OPSZ augusztusi, Gyenesdiáson tartott ifjúsági táborában a Krisztus Esszénus Templomának Rendje nevű vallási csoport mutatott be Nagy Atlantiszi Angyalrituálét.

A vallási szertartást a 14-18 éves fiatalok szüleinek beleegyezése nélkül rendezték meg a Belügyminisztérium pénzéből finanszírozott táborban.

A vallási rituálé miatt számos szülő reklamált Pintér Sándor tárcájánál, és még a kormánypárti Magyar Idők is elítélő hangvételű cikket írt a történtekről.

További részletek itt.