Sikeres évet zár Fonyód

Számos fejlesztés zajlott 2019-ben Fonyódon. A strandok korszerűsítése mellett a fontos beruházás volt a helyi óvoda megújítása, amelyet talán a legtöbben vártak a településen. Hidvégi József polgármester szerint annak ellenére, hogy nem ez a legnagyobb összegű fejlesztés, ez a munka volt a legnépszerűbb. 

Sikeres évet zárhat Fonyód 2019-ben – jelentette ki a Fonyód Médiának adott interjújában a város polgármestere. Hidvégi József úgy véli: a legjobban várt beruházás az óvoda korszerűsítése volt. Emlékeztetett: öt alkalommal adtak be pályázatot a felújításra, de sem a gyermeklétszám, sem a város anyagi helyzete nem indokolta az összeg odaítélését. Ennek ellenére sikerült más forrásból, egy energetikai pályázatból 150 millió forintot elnyerni. A tornaterem és az irodák bővítésére pedig a Területi és Operatív Programok keretében további 90 millió forintot fordíthattak. A 240 milliós támogatás mellé az önkormányzat 160 millió forintot saját erőből hozzátett, így egy teljes körű felújítás mehetett végbe. Az épülettel a következő három évtizedben minden bizonnyal csak karbantartási feladatai lesznek az üzemeltetőnek – tette hozzá Hidvégi József.

A polgármester kitért a helyi piac fejlesztésére is. Szerinte ez az a bevétel, ami kevés munkával komoly nyereséget hoz az önkormányzatnak. Az idei esztendőben a korábbi 60 millió forintos bevétel után idén 75 millió forintos összbevétellel dicsekedhetnek, amit különböző felújítási munkálatokra lehet fordítani. Hidvégi József példaként említette járdák, utak rekonstrukcióját és a piactér további bővítését.

Az idei év attrakciója a Valkó-kilátó megújítása. Hidvégi József szerint sikerült egy olyan megoldást találni, amely viszonylag kisebb összegből tudta biztosítani a megerősítést. A polgármester szerint a következő év egyik új turisztikai attrakciója lehet a kilátó. Hozzátette: már készül a tervezése egy negyedik kilátónak, az Üveg Kilátónak ami a Múzeum feletti részen lesz, és a Magaspart felé nyúlik ki majd.

Hidvégi József elárulta: 80-90 millió forintos tartalékkal vágnak neki a 2020-as esztendőnek. Ez szerinte azt eredményezi, hogy a város biztonságosan tud működni.

A teljes interjú az Fonyód Média YouTube csatornáján érhető el.