Megtelnek a szállodák a Balatonnál is (M1)

Míg a vidéki hotelekben főleg magyarok pihennek, addig a fővárosi szálláshelyek már külföldi turistákkal vannak tele. A Balatonhoz is rengetegen látogatnak, sok helyen telt házzal búcsúztatják az óévet.

A vidéki városok közül Eger az egyik legnépszerűbb a külföldiek körében. Az egyik egri szállodában is évről évre egyre több a külföldi turista, a legtöbben most Szlovákiából érkeztek, de Lengyelországból, Németországból és Hollandiából is jöttek vendégek.

Telt házzal üzemel az egyik balatonfüredi szálloda is az ünnepek alatt, egészen vízkeresztig. A Balaton téli arcát minden évben külföldi turisták is megcsodálják. Egy Németországból érkezett férfi az M1 Híradójának elmondta: lenyűgözte Balatonfüred ünnepi díszbe öltözése. Kiemelte továbbá, hogy hogy aktív pihenéssel tölti a szabadidejét, hiszen a Nordic Walkinghoz a legjobb helyszín a Balaton.

Budapest belvárosa karácsony első napján már délelőtt megtelt a külföldi látogatókkal. A világ számos pontjáról érkeztek a fővárosba azért, hogy itt töltsék az ünnepeket.