Revizorok szállják meg a Balatont a hetekben (mno.hu)

Adóellenőrzésre számíthatnak augusztus 10-e és 25-e között a balatoni vendéglők, strandi büfék, fagylaltozók, piacok, vásárcsarnokok és más, turisztikai szempontból frekventált helyek – írja az adótraffipaxra hivatkozva a mno.hu.

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Zala Megyei Igazgatóságának munkatársai és a hozzájuk csatlakozó, más megyékből érkező revizorok mellett a tó déli partján a Somogy megyei fináncok látogatják meg az elsősorban szezonális üzleteket, éttermeket, bisztrókat, cukrászdákat, továbbá a rendezvényekre kitelepült árusokat.

A vizsgálat – amelyekre a NAV és a lap előre felhívta a figyelmet – ezúttal is a nyugta- és számlaadással kapcsolatos előírások betartására, a nyilvántartások vezetésére és a szezonmunkások bejelentésére terjed ki. Ellenőrzésre számíthatnak azok a vállalkozások is, amelyeknél korábban szabályszegéseket állapítottak meg a revizorok.

A múlt nyáron minden negyedik balatoni vállalkozásnál talált szabálytalanságot a NAV. A felkeresett vállalkozók negyede annak ellenére mulasztott, hogy a hivatal honlapja előre jelezte az ellenőrzéseket

– idézte fel a NAV Somogy Megyei Igazgatóságának sajtóreferense. Püspök-Poszovácz Gabriella hozzátette: a Balatonon és környékén végzett háromezer ellenőrzés során kiszabott mulasztási bírság összege megközelítette a 115 millió forintot.

A további részletek itt találhatók.