Parkolási csalók garázdálkodnak Keszthelyen

Ismeretlen személyek parkolási díjat fizettetnek az autósokkal Keszthely ingyenes parkolóiban, valamint a helyi városüzemeltetési vállalat által kezelt parkolókban. Utóbbi helyszíneken kizárólag automatákon keresztül lehet parkolójegyet váltani. A társaság felhívja az autósok figyelmét: a díjköteles várakozóhelyeket minden esetben KRESZ és három nyelvű tájékoztató táblák jelzik, kizárólag ezeken a területeken kell fizetni a parkolásért.

Az elmúlt időszakban több bejelentés is a keszthelyi városüzemeltetést ellátó VÜZ Nonprofit Kft-hez, hogy ismeretlen személyek – magukat parkolási ellenőrnek kiadva – a társaság által üzemeltetett díjköteles parkolókban, vagy a város ingyenes parkolóiban parkolási díjat szednek, vagy pótdíjat kérnek a tájékozatlan, elsősorban külföldi autósoktól – olvasható a társaság a Keszthelyi Televízió Facebook oldalán publikált közleményben.

A városüzemeltetés fokozottan felhívja az autósok figyelmét, hogy a parkolási díj megfizetése kizárólag a parkolóautomatánál, illetve mobiltelefon segítségével lehetséges Keszthelyen. A parkolóellenőrök a munkaköri leírásuk alapján készpénzt nem fogadhatnak el, pótdíj befizetésre sincs náluk lehetőség, azt kizárólag a Piac téri ügyfélszolgálati Irodánkban, postai úton, illetve átutalással tehetik meg. A parkolási ellenőrök fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, mellyel igazolni tudják, hogy a VÜZ Kft. nevében végzik munkájukat.