Indul a strandszezon Balatonfüreden (balatonfured.hu)

Június 6-án hivatalosan is megnyitnak a strandok Balatonfüreden, egyenlőre még a tavalyi áron adják a belépőket. A Kisfaludy és az Esterházy Strandon ezúttal is jelentős parkosítás történt. 

Június 20-ig a tavalyi árakon lehet strandolni Balatonfüred két fürdőjében, a főszezonban azonban lesz jegyáremelés – írja a balatonfured.hu. Az Esterházy strandon 1350-, a Kisfaludyn 950 forint lesz a belépő.

Mindkét strand partszakaszán folyamatosan történik a hínárirtás és elvégezték a szezonra való felkészülés munkálatait is. A vizes blokkokat, a kiszolgáló épületeket és a játszótereket felújították valamint tovább gyorsították a beléptetési rendszert.

Nagyon fontos, hogy a városhoz méltó környezet és minőségi szolgáltatások várják a látogatókat, ezt tartottuk most is szem előtt – nyilatkozta a balatonfured.hu-nak a Probio Zrt. vezérigazgatója. Somogyi László kifejtette: jelentős parkosítást hajtottak végre, kivágtak mintegy húsz öreg fát, helyükre viszont összesen 64 darab csemetét ültettek. Új cserjéket is telepítettek, a part menti szakaszon a sokszor kezelhetetlen állapotú homokos sáv helyén sétányt alakítottak ki.

A strandokat üzemeltető cég vezetője hangsúlyozta: elkerülhetetlen a jegyáremelés, amely egyrészt a költségeket fedezi, másrészt a szolgáltatások folyamatos fejlesztését teszi lehetővé. Hozzátette: a füredi állandó lakosok prioritást élveznek, ők tavalyi árakon strandolhatnak, valamint megmarad a szimbolikus értékű éves bérlet is.

A Kisfaludy Strand előtti mintegy 1000 autót befogadó nagy parkoló ebben az évben is ingyenesen használható.