Évtizedek után megnyit a tihanyi Sport Szálló terasza (hirbalaton.hu)

A hirbalaton.hu értesülései szerint június végén Sport Terrace Tihany néven több évtized után ismét megnyílik a vendégek előtt Tihanyban a BAHART Kikötő melletti Sport Szálló egy része. Az épület patinás teraszán ugyanakkor nemcsak vendéglátóegység nyílik, hanem helytörténeti kiállítással is készülnek, mely a Szálloda aranykorát és egykori mindennapjait mutatja be a látogatóknak. 

(Fotó: hirbalaton.hu)

Hosszú évtizedek után – a tervek szerint – június második felében ismét kinyitják a tihanyi Sport Szállót, legalábbis annak egy részét – tudta meg a hirbalaton.hu. Egy balatoni kötődésű, budapesti vállalkozó bérelte ki az épületet.

Gyerjabin Péter portálunk megkeresésére elárulta: jelenleg az engedélyeztetési eljárások vannak folyamatban. Beszélt arról is, hogy miután az épület teljes felújításra szorul, az idei évben az egykori szálló fedett, illetve szabadtéri teraszán fogadják a vendégeket. A napokban megkezdődik az új vizesblokkok kialakítása, valamint az idei működéshez szükséges infrastruktúra kiépítése. A vállalkozó kérdésünkre elárulta: hosszabb távra tervez – a következő évben szeretné az épület teljes rekonstrukcióját elvégeztetni, hogy az ismét kiszolgálhassa a vendégeket.

Gyerjabin Péter kiemelte: egy különleges helytörténeti tárlatot is nyitnak, mely a Sport Szálló egykori mindennapjaiba repíti vissza a látogatót. A kiállításon – mely egész szezonban látogatható lesz – archív fotókkal, régi képeslapokkal, újságcikkekkel elevenítik fel az 1923-ban Borbíró-Bierbauer Virgil tervei alapján épült, évek óta zárva tartó Szálloda fénykorát.